Preview Mode Links will not work in preview mode

Dumma frågor om internet

Dec 16, 2020

Varför är det rutor på nästan alla webbplatser som ber mig att godkänna hantering av mina personuppgifter, och vad händer egentligen om jag klickar på "Ja"? Måns Jonasson och Jannike Tillå från Internetstiftelsen diskuterar det komplexa begreppet "personuppgifter" och lagen "GDPR".


Dec 2, 2020

Har du köpt nåt någon gång för att du sett en kändis göra reklam för just den produkten? Vad är egentligen en influencer? Välkommen till Dumma frågor om internet där Måns och Jannike från Internetstiftelsen reder ut begreppet.


Sep 16, 2020

Visst är det bekvämt att kunna betala direkt med mobilen, och att kunna logga in på nästan alla tjänster med ett och samma digitala ID. Men hur funkar det egentligen och vem är det som ser till att det går att lita på den som identifierar sig med Bank-ID? Måns och Jannike från Internetstiftelsen reder ut det...


Sep 2, 2020

Känner du dig osäker på vem som egentligen kan se bilder som du laddar upp på Instagram eller på Facebook? Och vad händer med bilder som lagras i molnet? Måns och Jannike går igenom hur det egentligen funkar när bilder lämnar din mobil för att läggas på nätet.


Aug 19, 2020

Var tar bilderna vägen när du fotar med din mobil? Har du undrat vad som egentligen händer i det där "molnet" som det pratas om på internet hela tiden? Och vad är en server egentligen? Måns och Jannike från Internetstiftelsen förklarar begreppen.